• Den Haag
 • Solliciteren is gesloten

Site Gemeente Den Haag

WOZ-taxateur

Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie en wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? solliciteer dan op deze functie.

De afdeling Taxatie en Vastgoedinformatie taxeert jaarlijks 300.000 woningen en bedrijven in Den Haag. Als WOZ-taxateur zorg jij jaarlijks voor een goede WOZ-waarde en dat de Haagse inwoners het juiste bedrag aan belasting betalen. Ben jij goed in samenwerken en heb je ervaring in het taxeren van woningen? Kom dan in het team Taxatie werken!

Wat ga je doen?
De afdeling Taxatie & Vastgoedinformatie van de sector Belastingzaken is binnen de gemeente Den Haag verantwoordelijk voor de uitvoering van de WOZ. De afdeling bestaat uit 41 fte. Verdeelt in het team Gegevensbeheer (18 fte), het team Taxatie (14 fte) en een aantal specialistische functies. Het team Taxatie zorgt voor het totale taxatieproces en het team Vastgoedinformatie beheert alle vastgoedgegevens en informatie voor het taxatieproces en verricht de werkvoorbereiding. Jaarlijks taxeert de afdeling 280.000 woningen en 20.000 niet-woningen.

Als WOZ-taxateur binnen het team Taxatie, taxeer je woningen met de waarderings-applicatie 4Woz van 4Value. Je analyseert vraagprijzen en verkooptransacties, beoordeelt bouwmutaties en handelt bezwaar- en beroepschriften af. Ook verstrek je als taxateur mondeling informatie aan belanghebbenden. Voor de marktanalyse, afhandeling bezwaarschriften en beroepschriften is er ook sprake van een inpandige opname. Je voert ook vooroverleg met grote marktpartijen.

Wat vragen wij?
Ben jij resultaatgericht, stressbestendig, beschik je over een sterk analytisch vermogen en ben je communicatief vaardig? Je kunt goed plannen en organiseren en denk je graag mee over procesverbeteringen? Stel je je flexibel op en kun je prima zelfstandig werken, maar voel je ook aan wanneer je de samenwerking met anderen moet opzoeken? Dan beschik je over de juiste competenties voor deze functie.

Daarnaast vragen wij:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van MER Vastgoed;
 • bij voorkeur gecertificeerd in het taxatieregister (van de NRVT) en in het bezit van een SVMNIVO-diploma;
 • je hebt een WOZ-diploma (nieuwe stijl heeft de voorkeur);
 • je hebt minimaal drie jaar werkervaring binnen het vakgebied en beheerst diverse taxatiemethodieken;
 • ervaring met modelmatig waarderen (4Woz is een pre);
 • affiniteit met data gedreven werken, processen en automatisering.

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan met een mooie werkplek in een dynamische omgeving met leuke collega’s, waarin jij als WOZ-taxateur mede zorgt dat de inwoners van Den Haag het juiste bedrag aan belasting (OZB) betalen. Het team Taxatie is geheel afhankelijk van het team Gegevensbeheer en het is van groot belang dat er als afdeling wordt samengewerkt. Dus niet alleen met je collega taxateurs, maar vooral ook met de gegevensbeheerders. Er is alle ruimte om te leren en je kennis en initiatieven te ontwikkelen. Permanente educatie is verplicht en is onderdeel van het jaarlijkse opleidingsplan.

Ook kun je rekenen op:

 • een 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €3.090,- en maximaal €4.671,- per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek. Op basis van kennis en ervaring is uitloop naar schaal 11 (maximaal €5.372,-) een mogelijkheid;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden.
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
De dienst Publiekszaken (DPZ) is voor eenieder de eerste ingang voor contact met de gemeente. De dienst is het visitekaartje van de gemeente Den Haag en bedient ieder excellent en met Haagse hoffelijkheid. DPZ heeft vijf sectoren: De Openbare Bibliotheek, Klantcontactcentrum, Belastingzaken, het Haags Gemeente Archief en Stadsdelen & Wijken.

De sector Belastingzaken verzorgt de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet WOZ (Wet waardering onroerende zaken). Belastingzaken voert daarnaast taken uit voor andere onderdelen en diensten van de gemeente zoals bij de afvalstoffenheffing en de parkeerbelasting. De sector is hét incassocentrum van de gemeente Den Haag. In de contacten met onze klanten gaan we zorgvuldig en klantgericht te werk. We nemen de tijd om een ingewikkelde regeling goed uit te leggen. Op internet bieden we mogelijkheden om zaken digitaal af te handelen zodat de burger niet de deur uit hoeft en in alle gevallen geven we duidelijk aan waar onze klanten op kunnen rekenen.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Herman Binnendijk, Manager Taxatie & Vastgoedinformatie via telefoonnummer 06-25763974. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Stèphanie Boerefijn, Managementassistente via telefoonnummer 06- 29667093 of stephanie.boerefijn@denhaag.nl.

Extra informatie

 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Locatie Den Haag
 • Aantal uren 36 - 36 uur per week
 • Salaris €3090,- tot €4671,-
Direct solliciteren